Scoptvision, een toonaangevend Belgisch bedrijf dat zich richt op energiemanagement en slimme laadpalen, heeft deelgenomen aan wereldwijde compatibiliteitstesten voor de OCPP-standaard in samenwerking met ELAAD. Het doel van deze testen was om de interoperabiliteit te waarborgen tussen laadpalen van verschillende fabrikanten en de back-end systemen die de laadpalen aansturen.

Als onderdeel van deze testen heeft Scoptvision compatibiliteitstesten uitgevoerd met grote fabrikanten zoals Alfen, Fronius, Siemens en meerdere andere partijen. Scoptvision is erin geslaagd om de interoperabiliteit te garanderen tussen de laadpalen en de back-end systemen, wat van groot belang is voor de groei van de EV-markt.

Scoptvision zet zijn algoritmes in om laadpalen slim aan te sturen en zo kosten te besparen voor eindgebruikers die niet wakker willen liggen van het feit hoe ze hun laadpaal moeten instellen of wanneer ze hun wagen moeten insteken om op te laden. Het bedrijf streeft ernaar om de laadervaring zo naadloos mogelijk te maken voor de gebruikers.

Met deze deelname aan de wereldwijde compatibiliteitstesten onderstreept Scoptvision zijn toewijding aan de EV-markt en zijn expertise op het gebied van slimme laadpalen. Het bedrijf is trots op zijn prestaties en zal blijven innoveren en nieuwe technologieën ontwikkelen om de EV-markt te blijven ondersteunen.

ElaadNL researches and tests the smart and sustainable charging of electric vehicles

ELAAD.NL

Terug naar het nieuwsoverzicht

Klik hier