De Scopt app

De Scopt applicatie is een plug&play EMS of EnergieManagement Systeem.

Een energiemanagement systeem heeft als doel om het energieverbruik binnen een woning te optimaliseren, kosten te verlagen, milieudoelstellingen te bereiken en de efficiëntie van energiegebruik te verbeteren.

Om van start te gaan met Scopt heb je geen complexe/dure installatie nodig, wat ons EMS uniek maakt.

Controle over je energieverbruik

Bespaar op je energiefactuur

Future proof systeem

Plug and play

Start met visualisatie:

Upgrade naar slim laden:

Bestel je Scopt Dongle

Doe het zelf installatie

Kies je licentie

STAP 1:

Bestel je Scopt Dongle

Scopt Dongle is het apparaatje dat je nodig hebt om een koppeling te maken met de digitale meter. Dit is een eenmalige kost.

Er zijn 2 mogelijkheden om er eentje te bekomen:
1️⃣Ofwel heeft je installateur er al eentje aangeboden (Scopt ready installatie)
2️⃣ Ofwel heb je nog geen Scopt Dongle en kan je er zelf 1tje aankopen via onze webshop.

STAP 2:

Doe het zelf installatie

Nadat je de Scopt dongle via de post hebt ontvangen kan je dit makkelijk zelf installeren. Het is alleen even goed kijken naar de voorwaarden voor de installatie. Deze kan je hier terugvinden.

STAP 2:

Doe het zelf installatie

Nadat je de Scopt dongle via de post hebt ontvangen kan je dit makkelijk zelf installeren. Het is alleen even goed kijken naar de voorwaarden voor de installatie. Deze kan je hier terugvinden.

STAP 3:

Kies je licentie

Eens je thuis de Scopt dongle hebt geïnstalleerd, zal je in de applicatie kunnen kiezen om een licentie af te sluiten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan je één van deze 2 abonnementen afsluiten.

Voor meer informatie rond pricing, zie: https://scoptvision.com/scopt-app/pricing/

Wanneer je inzicht wil krijgen in je energieverbruik en nog niet automatisch een elektrische wagen wil aansturen, dan kan je kiezen voor de Scopt Lite licentie. Je krijgt er voorspellingen van je energieverbruik en de zonne-productie. Bovendien kan je zelf met de tips van Scopt aan de slag om geld te besparen op je energiefactuur.

Wanneer je deze licentie activeert kan je het algoritme van Scopt al het werk laten doen. Zo hoef jij enkel je laadpaal in te steken bij thuiskomst en zal Scopt de laadsessies volledig automatisch optimaliseren.

*Opgelet, niet elke installatie is compatibel met Scopt Powerconnect! Je dient een compatibele laadpaal te hebben en we moeten een integratie hebben met het Backoffice platform dat wordt gebruikt.

Testimonials

Zij gingen je al voor…

Gewoon wagen insteken en klaar. Eindelijk een oplossing om te laden op de zon.

Nadat we Scopt zijn beginnen gebruiken was er maar 1 besluit. We hebben meer zonnepanelen nodig. Leuk gevoel om te zien dat je bijna niets uit het net moet inkopen.

Nadat we Scopt Lite gebruikte, was Powerconnect een leuke extra functie. Aanvraag gedaan en binnen de week was alles in orde.