🔔 New feature releasing soon! 🚀

Na maanden van hard werken en testing zijn we bijna zo ver…
Met trots introduceren wij zeer binnenkort de AUTOPILOT feature, een revolutionaire stap voorwaarts in het gebruik van de Scopt app.

Vergeet het hoofdbreken over het ingeven van je piektarief of het laden op de zon; Let Scopt do the magic.
Je hoeft enkel in te geven hoe laat je wil vertrekken en hoeveel je wilt bijladen, daarna neemt onze Autopilot het volledig over.
Het combineert historische, voorspelde en real-time data om jouw laadprofiel niet alleen te voorspellen maar ook in realtime aan te passen wanneer nodig.

EN onze klanten zullen de mogelijkheid hebben om een dynamisch energiecontract af te sluiten.
Zo zal onze Autopilot een perfecte balans berekenen tussen capaciteitstarief, zonne-energie en de elektriciteitsprijzen.

Waarop kan Scopt optimaliseren?

Autopilot gebruikt geavanceerde algoritmen om drie cruciale variabelen te optimaliseren: zonne-energie, capaciteitstarief, en dynamische energieprijzen. Maar waarom is het zo interessant om deze te optimaliseren?

1. Zonne-energie

In een wereld waar lokale hernieuwbare energieproductie steeds belangrijker wordt, speelt zonne-energie een cruciale rol in het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Autopilot van Scopt integreert perfect met je zonnepanelen, waarbij het de beste momenten identificeert om je voertuig op te laden met de beschikbare zonne-energie. In het verleden kreeg je de injecteerde zonne-energie vergoed aan hetzelfde tarief als je aangekochte stroom, maar dat is niet meer zo. Je dient dus zoveel mogelijk energie meteen zelf te verbruiken  of op te slaan. Door de optimalisatie van Scopt:

  • Bespaar je doordat je het overschot aan energie niet op het net zet.
  • Ben je minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet tijdens piekuren
  • Zorgt voor een groenere laadsessie

2. Capaciteitstarief

Met de implementatie van het capaciteitstarief is het essentieel geworden om het energieverbruik te spreiden om zo kosten te besparen. Vooral mensen met een laadpaal dienen hier aandacht aan te besteden. Autopilot analyseert jouw gebruikelijke piekverbruik en optimaliseert de laadsessies van je EV door het vermogen constant aan te passen wanneer er grote apparaten worden ingeschakeld.

3. Dynamische Energieprijzen

De energiemarkt is constant in beweging, met prijzen die van uur tot uur kunnen veranderen. Autopilot’s geavanceerde algoritme houdt deze fluctuaties real-time in de gaten en plant je laadsessies wanneer de prijzen het laagst zijn. Dit betekent dat je kunt profiteren van de goedkoopste energietarieven zonder dat je constant de markt hoeft te monitoren.

Hoe ziet dat eruit?

Hieronder kan je 2 voorbeelden zien van Scopt in Actie.

1. Selecteer de gewenste modus

  • Standaard  laden = Laden aan hoog vermogen
  • Piek modus = Scopt zal je piekverbruik constant houden gebasseerd op de ingevoerde instellinge
  • Zonne modus = Enkel wanneer er overschot is aan zonne-energie wordt de wagen geladen.
  • Autopilot = This is where the real magic happens. Je hoeft enkel in te geven hoe laat je vertrekt en Scopt zal op basis van historische, voorspelde en realtime data jouw sessie volledig zelf zo kostenefficient aansturen.

2. Scopt doet de rest …

Je ziet hier een voorbeeld van onze Autopilot-modus, waarbij Scopt de laadsessie optimaliseert door rekening te houden met de zon, piekverbruik en de prijzen op het elektriciteitsnet. Je hoeft dus zelf met niets rekening te houden, want dat doet Scopt voor jou!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Klik hier