Scoptvision, een Belgische start-up die zich richt op energie-optimalisatie, krijgt ondersteuning in hun innoverende rol in de sector. Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant krijgt Scoptvision een mooie investering om in de verdere ontwikkeling van hun technologie.

In samenwerking met T-vastgoed hebben ze een demonstratie gegeven van hun slimme software in een net opgeleverd appartement in Rotselaar.

Het systeem van Scoptvision is ontworpen om de productie en het verbruik van energie op het niveau van individuele woningen op elkaar af te stemmen. Het zal automatisch de productie en het verbruik voorspellen en grote toestellen zoals warmtepompen en laadinstallaties op elkaar afstemmen. Op die manier kunnen bewoners hun energieverbruik bewaken en hun energierekening onder controle krijgen, zonder zelf tussenbeide te moeten komen. Het systeem denkt namelijk zelf na over het comfort van de gebruiker.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, heeft Scoptvision het project een innovatiesubsidie van 150.000 euro toegekend gekregen. De verdere ontwikkeling van de technologie zal gericht zijn op het volledig zelflerend maken van het systeem, zodat klanten nog meer ontzorgd kunnen worden en verbruikers nog meer automatisch kunnen worden aangestuurd volgens de meest optimale parameters.

Scoptvision werkt samen met CORE cv voor de ontwikkeling, implementatie en het testen van de modellen die in het Scopt-platform zullen worden geïntegreerd, EnergyKing voor het voorzien van proefopstellingen en de praktische implementatie en testing van verschillende merken, en EXTRAQT om hun simulatiemodellen te optimaliseren door middel van de realtime energiemetingen.

Scoptvision draagt bij aan energietransitie met innovatieve projecten

Ook een dikke chapeau naar de andere innovatieve projecten:
isurvive, ÅSKA Bikes en Development Hub.
Zo proberen we allemaal samen een impact te maken in dossiers die nood hebben aan innovatie!

Scoptvision heeft veel zin in het vervolg van 2023 en blijft zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van hun technologie en de energietransitie!

Check out the news articles below:

"

Terug naar het nieuwsoverzicht

Klik hier